Hirudo therapie / bloedzuigertherapie methode is al meer dan 3000 jaar bekend als traditionele en erkende geneeswijze bij de mens. Vanaf 1884 kwam men metde moderne analysetechnieken erachter dat de bloedzuigers heel veel heilzame stoffen via het speeksel uitscheiden. Ook probeerden ze deze stoffen uit het speeksel te isoleren wat alleen gelukt is met de wondhelende stof: Hirudin. Niet alle bloedzuigers mogen de naam Hirudo Medicinalis heten. Niet alle bloedzuigers zijn geschikt voor medicinale doeleinden. De bloedzuigers die ik gebruik worden speciaal gekweekt in Duitsland. Ze moeten aan hoge kwaliteitseisen voldoen en zijn altijd 32 weken in quarantaine alvorensze ingezet mogen worden.

Wat gebeurt er tijdend de hirudo -/bloedzuigertherapie

Als de bloedzuiger zich vastzuigt drinken ze een beetje bloed en gelijktijdig spuiten ze een hele apotheek aan helende stofjes in de bloedbaan. Er zitten zo.n 80 verschillende stofjes in het speekse van de bloedzuiger waarvan onderandere: - Hirudine : activeert de leukocyte waardoor het lymfevocht afdrijvend is, remt de bloedstolling zodat de wond blijft nabloeden voor het beste resultaat - Kininase: pijnstillend - Collagenase: natuurlijk antibioticum - Hyaluronidase: is een natuurlijk smeermideel / gewrichtsvloeistof De stoffen bevorderen de lokale bloedcirculatie in het gebied van de beetplek, en werken zo vooral bij alle pijnlijke ontstekingen. Vaak kan de algehele stofwisselingssituatie ( bij chronische ziektebeelden) enorm verbeterd worden. Hierdoor ontstaan nieuwe kansen op verlichting en verbetering.

Bij welke klachten / ziektebeelden zijn bloedzuigers in te zetten

- Artritis, artrose en spat - hoefziekten als bevangenheid, mok - Peesontstekingen - Gallen, piephak, schoftbulten - Lumbago: lage rugpijn problematiek, lendenenproblematiek - Eczeem, Mok - Bloed -en lymfeproblemen, CPL, zomereczeem, SME - Wondgenezingsstoornissen
bloedzuigers op een lymfeknoop voor stimulering het lymfesysteem
Meer informatie over therapie met bloedzuigers komt op deze pagina